Gunnar Bakke tar feil

Gunnar Bakke kommer med noen påstander angående biblioteksstruktuen i Fanaposten den 19.10 som jeg mener er feil.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

Trond W. Tveiten

Foto: Ukjent

Mitt utgangspunkt var ikke at søndagsåpent i Laksevåg er bedre enn søndagsåpent i sentrum, slik Bakke ser ut til å hevde. Jeg mener at man heller bør satse på å styrke tilbudet i bydelene på ukedagene enn å påkoste seg søndagsåpent i sentrum.

Jeg syntes vi har et flott bibliotek i sentrum, men å ødelegge for bydelene slik Bakke ønsker bedrer ikke kulturtilbudet i Bergen, tvert der imot. Landås er en av de bydelene som har måtte fått oppleve denne dette. Og hvis Gunnar Bakke ser ut til å få viljen sin vil de nok ikke være den eneste.

Vi husker godt hvordan det velfungerende tilbudet bokbussen representerte ble ødelagt av byrådet. Det at biblioteket ligger i sentrum er ikke et problem siden det er kort vei med buss, sier Bakke. Da bør kanskje Bakke ta en lit titt i faktiske forhold. For det første er busstilbudet på søndagene sterkt redusert. For det andre: Hvorfor skal alle inn til sentrum? Ønsker vi virkelig at flere ungdommer skal henge i sentrum?

Byrådet står for mer sentralisering
Bydelene i Bergen er på størrelse med Norges byer og er i sterk utvikling. Er da sentralisering og enda flere inn til sentrum løsningen? Bergen som by trenger sterke og levedyktige bydeler med et sterkt og variert kulturtilbud, der biblioteket står sterkt. Jeg ser at Bakke og resten av byrådet ønsker det motsatte. Først tok de bydelstyrene, så tok de bokbussen og nå vil de prioritere sentrum på bekostning av bydelene. En videre slik utvikling vil jeg advare imot.

Trond Wathne Tveiten
Vara til bystyret for Venstre

Innlegget sto på trykk i Fanaposten fredag 26. oktober.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**