Farstad inne på Stortinget med dagens meningsmåling fra Oponion/ANB

Norge er blant de landene i verden med flest meningsmålinger, noe vi vil merke ekstra godt de neste 10 månedene frem til Stortingsvalget i september neste år. Meningsmålingene brytes ned til fylkesnivå, og i dagens måling fra Oponion er Møre og Romsdals førstekandidat Pål Farstad inne på Stortinget dersom målingen blir valgresultatet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**


For mens Høyre går kraftig tilbake går Venstre sterkt frem. Bykset på 1,1% og totalt 5,8% gjør at Venstre øker fra to til ti representanter, og at Møre og Romsdals førstekandidat Pål Farstad er inne på et såkalt utjevningsmandat.

 Pål Farstad har grunn til å smile av dagens Oponion-måling.

Pål Farstad har grunn til å smile av dagens Oponion-måling.
Foto: RH

Farstad og de andre i Møre og Romsdal Venstre bør bli inspirert av målingen, for ikke bare viser den at partiet har en representant inne på utjevningsmandat, den viser også at partiet er kun ca 1300 Møre og Romsdalsstemmer unna direktemandat.

Pr i dag har Oslo og Akershus Venstre ett direktemandat på Stortinget. I følge denne målingen beholder Akershus sitt ene, Oslo øker til to direktemandater, mens også Rogaland og Hordaland får hvert sitt direktemandat. I tillegg til Møre og Romsdal har også Østfold, Oppland, Aust-Agder og Vest-Agder utjevningsmandater dersom valgresultatet blir som denne målingen viser.

Les: hele målingen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**