Vil doble antallet studentboliger

Hver høst er det boligkrise for studentene. — Det er nødvendig med et krafttak for studentboligbygging, mener Venstres leder Trine Skei Grande, som nå tar til orde for å doble antallet nye studentboliger som bygges per år. I forbindelse med behandlingen av statsbudsjettet for 2013 foreslår Venstre at det skal bygges 2000 nye studentboliger.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


De siste årene har regjeringen trappet opp studentboligbyggingen og gitt tilskudd til ca. 1000 nye boliger i året. Likevel er det et stort behov for flere studentboliger i Norge. Sommeren 2011 stod nesten 15 000 studenter i studentboligkø.

Vil ha dobling

— Venstre har støttet regjeringen i at det må bygges minst 1000 studentboliger per år, men vi ser at dette ikke er nok. Derfor foreslår vi å doble utbyggingstakten til 2000 studentboliger per år, sier Skei Grande, som viser til at Venstre har satt av ca. 250 mill. kroner til dette i sitt alternative statsbudsjett for 2013.

Dekningsgrad har stått stille

 - At studenttallet fortsetter å øke tilsier at det må bygges flere studentboliger, mener Trine Skei Grande.

– At studenttallet fortsetter å øke tilsier at det må bygges flere studentboliger, mener Trine Skei Grande.
Foto: Håkon Sparre (UMB)

Skei Grande viser til at det i løpet av de neste årene er det ventet en markant studentvekst. Tall fra Norsk studentorganisasjon viser at de fleste studentsamskipnadene er langt unna å nå målet om 20 % dekningsgrad for studentboliger, og den historiske oversikten viser at dekningsgraden har stått mer eller mindre stille de siste årene til tross for større bevilgninger fra staten. Dette kommer av at utbyggingstakten ikke har stått i stil med økningen i studenttallet.

– Bare fra 2011 til 2012 har søkertallene til høyere utdanning økt med 7195 (6,6 pst) i følge opplysninger fra Kunnskapsdepartementet. Det sier seg selv at det er behov for langt flere studentboliger når studenttallet øker slik det gjør, mener Skei Grande.

Les nettsak hos ANB her.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**