Rasering av fremtidens Finnmark

-Det er med den største forferdelse man nå ser at Finnmark Fylkeskommune er i ferd med å rasere det videregående skoletilbudet i fylket. Dette er å sparke bein unna fremtiden i fylket, nemlig ungdommen vår, sier en mildt sagt rasende varaordfører i Vardø, Terje Soløy.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Dette er rett og slett uansvarlig politikk, og er en klar beskjed til ungdommen om at de er lite verdt for oss. Det har også vært et høyt fokus på frafall i den videregående skolen i Finnmark. -Dersom Fylkesrådmannens forslag er et forsøk på å komme frafallet til livs, så er det et skudd i blinde sier Soløy.

Terje Soløy

Foto: Venstre

I Vardø vil vi ikke akseptere de forslag som nå vil bli fremmet for Fylkestinget i desember. Nedlegging av to klasser i studiespesialisering og salg av skolebygg i Vardø vil vi ikke finne oss i. Ungdom her er i harnisk og har selv tatt initiativ til protestaksjoner, og dette vil både politikere og folk flest i Vardø, støtte fullt ut.
-Vi forstår godt at ungdommen her er sinte og oppgitte nå sier Soløy, som selv vil delta i en fakkeltog aksjon på lørdag.

At Fylkesrådmannen må skjære ned for å få et budsjett i ballanse, det skjønner vi. Men det finnes da andre måter å gjøre det på, en å rasere fremtiden for våre unge. Det er ungdommen som er fremtiden, det er de som skal bygge det moderne Finnmark, hvor drømmer blir til virkelighet. Det som nå er i ferd med å skje, er rett og slett helt uforståelig, og en kurs i motsatt retning. Derfor protesterer vi, sier Vardøs varaordfører Terje Soløy, og viser til at ikke lovpålagte oppgaver, må salderes først.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**