Ryggmyra massedeponi

Kommuneplanutvalget (29.11.12) har svart positivt på søknad fra T. Stangeland om å få gå videre med et planprogram for masseutfylling i Ryggmyra. Stangeland vil disponere store deler av området mellom Randabergveien og E39, og mellom Ryggveien og bygrensen. Venstre sa nei.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Prosjektet er svært omfattende og i hovedsak en hjelp til TS for at bedriften skal bli kvitt masser etter utgravinger. Kommunen krever at det skal tas hensyn til Ryggmyras verneverdi.
Venstre sa nei til prosjektet ut fra følgende begrunnelse: Inngrepet vil ødelegge det naturlige landskapet, blant annet på grunn av økt høyde, vi vet ikke den nye høyden. Området er et aktivt LNF-område som vil bli satt ut av spill. Anlegget er ikke tidsavgrenset. Trafikken vil bli utvidet. Vi vet ikke hvor mye. Støy og støv vil bli et betydelig effekt. Ryggmyra er et biologisk mangfold med høy verneverdi. Overflatevann og avrenning er en åpenbar trussel som er vanskelig å håndtere blant annet på grunn av gifter fra deponiets innhold mot Ryggmyra. Området er en del av kommunens friluftsliv, blant annet Ryggmyra med barn og unges interesse for kunnskap om livet i naturen.
Venstre ønske å si klart nei til dette inngrepet med disse begrunnelsene. Prosjektet er også svært usikkert hva angår konsekvens på de nevnte områdene.
Fylkesmannen har uttalt at planprogrammet og prosjektet i tillegg må vise til “gevinst” for landbruket hvis det skal bli godkjent.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**