Ladestasjon for EL- biler i Ringsaker

Sentrale myndigheter stimulerer til økt bruk av biler som drives elektrisk eller som hybrider. Kommunen bør følge opp ved å legge til rette for økt bruk av el-biler. Det betyr ladestasjoner sentralt plassert for hurtiglading av disse bilene.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Ringsaker har som sitt mål å legge til rette for "vekst og utvikling". Mye tyder på at denne visjonen lykkes innen mange av kommunens oppgaver og områder. Vi opplever nå en vekst i antall innbyggere i kommunen, og vi får mange viktige nyetableringer i næringslivet. Flere oppdager Ringsakers sentrale beliggenhet og bedret samferdsel knytter vår region tettere sammen. Det betyr flere arbeidsplasser og enda flere som bosetter seg i vår kommune.


To spors jernbane
og fire felts E6 er enormt viktig for Innlandet og Ringsaker. Begge disse gigantprosjektene styres av sentrale og nasjonale myndigheter og påvirkes i liten grad av lokalpolitiske forhold. Nasjonal transportplan og bevilgninger til jernbaneverket er bestemmende for utbyggingen av både E6 og jernbane. Nye Moelv stasjon er et glimrende eksempel på lokal effekt og nytte av nasjonale bevilgninger. Helt fantastisk!

Nissan hurtiglader for elbil

Foto: Nissan

På lokalt plan må vi følge opp vår klimaplan og legge til rette for mest mulig miljøvennlig transport. Sentrale myndigheter stimulerer til økt bruk av biler som drives elektrisk eller som hybrider. Kommunen bør følge opp ved å legge til rette for økt bruk av el-biler. Det betyr ladestasjoner sentralt plassert for hurtiglading av disse bilene. Venstre ønsker en diskusjon, og en realistisk plan, som fører til raskest mulig etablering av ladestasjoner i kommunen. Som et minimum plassert i våre to byer.

Morten Andersen
Kommunestyrerepresentant Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**