Politkerstyrt assistanse til brukerne

Skal brukerne eller politikerne bestemme hva som er personlig assistanse? Flertallet i Ringsaker kommune overstyrte brukerne og vil legge tjenesten inn under omsorgstjenesten

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

BPA

Foto: HA

“Den urett som ikke rammer deg selv…” Arnulf Øverland utga diktsamlingen Den røde front i 1937 og i den diktet “Du må ikke sove”.
Vi har nå lagt bak oss en relativt hektisk budsjettperiode på vel en måned og også i år har vi dessverre fremmet forslag som ikke gavner alle like bra.
I Ringsaker benytter 16 personer seg av Brukerstyrt Personlig Assistent (BPA), hvorav 6 er i kommunal regi og 10 leveres av Uloba som tjenesteleverandør. Hva de 6 mener har ikke kommet fram, men de 10 har klart uttrykt sin frykt for at endringen vil gi et dårligere tjenestetilbud.
Opposisjonen har bedt om å se regnestykket som viser at det skal være mulig å spare 1,5 mill. kr., men regnestykket foreligger ikke, det henvises til erfaringstall fra andre kommuner.
Budsjettvedtaket om å spare 1,5 mill. på BPA-ordningen kan vise seg å være ugyldig.
Det er feil å eksperimentere med en omlegging av BPA styrt av kommunen, når dagens ordning faktisk fungerer utmerket for de brukerne det gjelder.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**