Spørsmål og svar om 2013

Redaktør Åke Nord i KlæbuPosten stilte alle de politiske lederne i Klæbu 10 spørsmål om deres håp og forventninger for 2013. Her er Venstres Paal Christian Bjønnes svar.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

Klæbuposten

Foto: Klæbuposten

1. Hvilke vil du si er de tre viktigste tingen som må skje i kommunen under 2013?
Det viktigste som skjer i Klæbu fremover er at vi får iverksatt de investeringene som er vedtatt — blant annet ny barnehage og fleridrettshall på Tanem og oppussing av kulturhuset. Dessuten håper jeg kommunen og utbyggere i samarbeid kan få realisert planlagte utbygginger av både boliger og næringsbygg. Arbeidet med ny innfartsvei til Klæbu er også en sak vi må holde trykket oppe på.

2. Hva vil være det viktigste spørsmålet ditt i kommende året?
I år som i fjor er min viktigste oppgave å være ombud for innbyggerne i Klæbu, samt jobbe steinhardt for å gjennomføre mest mulig av Venstres program som vi ble valgt på.

3. Tror du det vil bli vedtak om vindkraftutbygging i 2013?
Ja, jeg tror TrønderEnergi legger konsekvensutredningen på høring slik at kommunen kan uttale seg. Jeg ser frem til å få fakta på bordet slik at vi kan ta et standpunkt basert på kunnskap.

4. Vil det bli omkamp om eiendomsskatten?
Eiendomsskatten er en inntekt kommunen kan innføre for å bedre balansen i budsjettet. Venstre ønsker ikke eiendomsskatt innført i Klæbu og vil jobbe for at økt befolkning gir den inntektsøkningen vi trenger.

5. Når under året tipper du Klæbu vil passere 6000-grensen i folketall?
Akkurat når det skjer er ikke så viktig, men det at det skjer er et tegn på at den befolkningsveksten vi trenger er på gang.

6. Hva kan kommunen gjøre for å vinne kampen om hestesportssenteret?
Næringsforeningen, administrasjonen og vi folkevalgte har gjort en god jobb med å synliggjøre Klæbu som det beste alternativet og vise at vi ønsker hestesportssenteret velkommen. Vedtaket om en sammensatt “landingsgruppe” bestående av ordfører, rådmann, grunneiere og næringsforeningen ved daglig leder vil sikre raske svar og en så god som mulig prosess videre.

7. Hvilken betydning og konsekvens vil et hestesportssenter få for Klæbu?
Nesten bare positive: Klæbu blir satt på kartet nasjonalt og blir ofte nevnt i riksmedia. Mange nye oppdrag og arbeidsplasser for lokale entreprenører. Store synergier med annen næringsvirksomhet på Tulluan, etablering av en rekke servicetjenester som hotelldrift/katering, salg av hestefor, forbrenningsanlegg for hestemøkk og avfallsprodukter er antydet. I tillegg vil det bli trykk på fremdrift av ny Rv 704 og mulige synergier med Vassfjellet skisenter og andre naturområder lokalt.

8. Hva tror vil bli utgangen av stortingsvalget?
Jeg tror Venstre får stor oppslutning og kommer inn i regjering. Det er fordi mange ser at Venstre er partiet for et inkluderende liberalt samfunn hvor alle har frihet og mulighet til å skape sin egen vei til et godt liv, og der vi sammen tar ansvar for fellesskapet og miljøet.

9. Hvilken sak er viktigst for Klæbu å få gjennomslag for i stortingsvalget?
Stortingsvalget kommer nok ikke til å handle om en enkeltsak for Klæbu, men snarere hvilken samfunnsutvikling vi skal ha. For oss som er nærmeste nabo til en storby vil økte overføringer for å dekke våre vekstutfordringer være en viktig sak.

10. Vil det bli byggstart i Trøåsen i 2013?
I så fall blir jeg svært positivt overrasket. Signalene fra Block Watne tyder imidlertid ikke på det. Det viktigste er at det blir et godt prosjekt og at det er sammenheng mellom utbyggingstakt og andre servicefunksjoner, slik som skolen. Vi har andre ferdigregulerte områder som er klare for bygging. Venstre ønsker at det bygges i Klæbu og vil være en pådriver for at det bygges ut nye boliger i gode bomiljø.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**