Formannskapsmøte 17.januar

Årets første formannskapsmøte hadde i utgangspunktet en kort saksliste, men i løpet av tiden siden siste møte før jul hadde det bygget seg opp en del spørsmål fra de folkevalgte, samt at rådmannen hadde en del saker han ønsket å orientere om. Legevakt, friluftsrådet, fylkesvei 704, lysløypa i lauvåsen, paviljongen på sørborgen, el-bil og kvikkleiresikring var noen av temaene.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

venstre logo

Paal Christian Bjønnes hadde på forhånd sendt inn en bekymring og spørsmål rundt ventetid på legevakta i jule- og nyttårstiden. Kommunalsjef Johnny Nilsssen orienterte om hvordan legevakten er organisert administrativt og hvilke muligheter Klæbu har til å påvirke tjenestens kvalitet, som f.eks. ventetid. Det kom også frem at brukerrepresentanten ikke har blitt tatt med på råd den siste perioden og at det neppe er kjent at dette er en publikum kan henvende seg til for å dele sine synspunkter på legevakten. Rådmannen lovte å ta opp forholdene med styringsgruppen for legevakten, med sikte på forbedring, samt undersøke om brukerutvalget er i drift.

Bjønnes som er kommunens representant i Trondheimsregionens friluftsråd informerte også formannskapet om at vi har blitt tildelt til sammen 124.000 kroner til friluftsformål i Klæbu. Vår kontingent for å være med i rådet er 4,50 kroner pr innbygger. Grunnen til at vi får så mye igjen er at friluftsområder innenfor våre kommunegrenser også er godt tilrettelagt for den store befolkningen som bor i områdene rundt Klæbu.

Det ble i møtet stilt spørsmål rundt om informasjonen til foresatte for elever som normalt har tilhold i paviljongen på Sørborgen får god nok informasjon. Rådmannen orienterte om at den ikke vil tas i bruk før den er rehabilitert og erklært «sunn og frisk». Informasjon til foresatte vil bli sendt ut.

Ordfører orienterte om statusen for fylkesvei 704. Nytt planprogram er under arbeid, og det er fremdrift i prosjektet. Et av hovedspørsmålene er hvordan veien skal se ut forbi Tanem. To alternativer som vurderes nå er tunnel bak/vest for bebyggelsen eller at veien senkes gjennom bebyggelsen i dagens trase.

Rådmannen orienterte om at dagens avtale med grunneier på Lauvåsen for lysløype går ut 31.desember 2013. Han ønsket formannskapets tilslutning til en utredning av de juridiske og økonomiske konsekvenser av at Klæbu kommune tar grep for å sikre så vel lysløypetraseen også etter 2013, og deretter videreføre dialog med grunneier med sikte på en løsning.

I klima og energiplanen til Klæbu kommune står det at kommunen skal vurdere el-biler ved nyanskaffelse av biler. Økonomisjef Daniel Kvisten orienterte om at de anså det alternativet som så mye dyrere at de ikke hadde gjennomført dette i denne omgang, men så for seg å vurdere det igjen seinere.

Formannskapet vedtok å senke prisene på utleie av kommunale bygg. Rådmannen mente at kommunen hadde satt for høye priser og dermed ikke fikk leid ut i tilstrekkelig grad.

Formannskapet gikk også inn for rådmannens forslag til høringsuttalelse om sikringstiltak mot kvikkleireskred i Amundsbekken. Klæbu Venstre er glade for at rådmannen samtidig setter gyteforholdene og forurensningsforholdene i bekken i fokus samtidig. Amundsbekken har vært en av gytebekkene for ørret i Nidelva, men den er nå så forurenset at tiltak må til.

Hent fullstendig protokoll på Klæbu kommunes nettsider.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**