Kjersti Fone (91) æresmedlem i Venstre

— Da jeg fylte 18 år, spurte jeg min far hvem jeg skulle stemme på ved valget. — Stem Venstre, da gjør du ikke noe galt, sa han. Og slik ble det, sier Kjersti Fone (91) fra Gjerstad. Slik skriver Aust-Agder Blad om utnevnelsen:

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


(av journalist Svein Walstad, Aust-Agder Blad 22. januar 2013)

Kai Ove Sandåker, æresmedlem Kjersti Fone og kasserer Henny Bråten

Kai Ove Sandåker, æresmedlem Kjersti Fone og kasserer Henny Bråten
Foto: Aust-Agder Blad

Fredag ble hun hyllet og utnevnt som æresmedlem i partiet etter over 50 års medlemsskap. Den høyst oppegående og spreke Venstre-kvinnen har glimt i øyet og klare meninger om det meste. Hun er fortsatt politisk interessert og følger nyhetsbilde tett hver dag.

— Stoltenberg er dyktig, han, men nå er han sliten, sier Kjersti, som tror det blir maktskifte til høsten. Og med de meningsmålingene Høyre har hatt i det siste, burde det være et oppnåelig ønske. Selv har 91-åringen holdt seg i bakgrunnen innen lokalpolitikken. Hun har imidlertid hatt verv i det lokale Venstre-laget. I dag er det Kai Ove Sandåker som er leder i Gjerstad Venstre, og det var også han som sto for fredagens utnevnelse.

— Kjersti har vært et trofast medlem av partiet fra hun begynte å stemme, og jeg tror nok egentlig hun har vært medlem i Gjerstad Venstre i langt mer enn 50 år. Men vår dokumentasjon går tilbake til 1962 da vi for første gang ser at hun er medlem av partiet, sier Kai, som i tillegg til diplom hadde med seg en stor bukett med roser til 91-åringen. Og Kai kunne også fortelle at han hadde med en hilsen fra en V-kjendis!

— Jeg skal hilse så mye fra partilederen vår, Trine Skei Grande, som ble veldig imponert da hun fikk høre om ditt lange partimedlemsskap. Hun visste ikke noe om at de hadde en person med så lang fartstid i Venstre på Sørlandet. Og det kommer nok et eller annet fra sentralt hold til deg også, kunne den lokale partilederen fortelle. Og det syntes Kjersti var veldig stas. Hun disket forøvrig opp med kaffe og gode kaker, og det ble en hyggelig skroll rundt stuebordet.

— Jeg møter opp på arbeidsstua på Gjerstadheimen en dag i uka, og på Lyngrillen der vi er en fast gjeng damer som møtes hver torsdag. Da drikker vi kaffe og prater om det meste, og går i butikker, sier Kjersti, som i sitt yrkesaktive liv jobbet på Akla Tekstil på SIVA-anlegget. — Ellers synes jeg det er veldig hyggelig å sitte med en kryssord. Da får jeg brynet meg litt og holder hjernecellene i trim. Så er jeg også interessert i idrett, og da spesielt langrenn. Orientering er også en flott idrett, sier Venstres "grand old lady" fra Fone i Gjerstad. Som altså vet hva hun skal stemme under høstens stortingsvalg…

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**