Næring med grønn profil

Den planlagte utbyggingen av området Harestadvika-Mekjarvik har fått kritikk fra Venstre som ønsker en langt grønnere profil enn hva de øvrige partiene legger opp til.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Kommuneplanutvalget (kpu) 7. februar 2013 har mot Venstres ønske anbefalt planprogram med følgende: Det legges opp til næringsutbygging på 700 meter langs Boknafjorden som vil få et omfang på 140 dekar i selve fjorden. Avstanden fra land for utbyggingen blir mer enn 100 meter. KPU vil ikke ha noen omforent avtale mellom kommunen og rettighetshaverne i området før den videre framdrift. Det legges opp til større utflating av Todnemhammeren som spiller en viktig rolle for landbruket, særlig på Frøvold Gård. Venstre sier også nei til rundkjøringen som er planlagt på Frøvold Gård.
Venstre beklager sterkt at flertallet i “den grønne landsbyen” nok en gang lar økonomien valse over den grønnelandsbyen. Forrige sak var da kommunen vedtok den framtidige sykkel og gangveien på vestsiden av Mekjarvikveien.
Venstre fikk heller ikke støtte i KPU for å overføre deler av den framtidige boligbyggingen til uproduktive områder i Sandnes øst. En stemme fra Ap var det hele.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**