Bedre liv uten egen bil

— Vi i Venstre setter stor pris på Bildeleringen, og er glad for at det nå er plassert en bil i Åsane, sier nestleder i Bergen Venstre, Per-Arne Larsen fra Barkaleitet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

Per-Arne

Foto: Ukjent

Åsane Tidende skrev tidligere denne måneden om Hesthaugen Selegrend borettslag, der de har tatt saken i egne hender for å få ned bilbruken i nærmiljøet.

En bil, flere eiere
— Vi ønsker å ha fokus på miljøet og merker også at vi har for få parkeringsplasser her i borettslaget, sa nestleder i styret, Møyfrid Fuglestad, til Åsane Tidende, og fortalte at de derfor tok kontakt med Bildeleringen.

Bildelingen foregår ved at alle medlemmene eier bilene sammen og deler på dem. Man bestiller og bruker bilen ut fra sitt behov den dagen. Bilene står på et fast sted og medlemmene registrerer når de ønsker å bruke bilen via internett.

— Dette synes jeg er glimrende, og jeg gleder meg til å ta denne bilen i bruk, sier Per-Arne Larsen, som har bodd seks år i Åsane uten bil.

Byplanlegging
— Vi klarer oss fint uten bil, men det gir noen utfordringer når vi skal hente og bringe utenfor bussens rekkevidde, når vi skal gjøre stor innkjøp, tømme boden eller reise bort en langhelg. Nå vil det bli mye lettere å ordne slike ting, sier han.

— Bildeleringen gjør en kjempejobb for å bidra til at folk klarer seg uten egen bil, men grunnlaget må jo vi politikere legge med god byplanlegging.

Gruppeleder i Bergen Venstre, Julie Andersland, som driver byplanlegging på heltid som nestleder i Komité for miljø og byutvikling, er enig.

Andersland Bybanen

Foto: Mathias Fischer

Boliger langs Bybanen
— Når vi politikere legger planer for byens utvikling, mener jeg det er helt grunnleggende å legge til rette for at flest mulig kan klare seg uten bil, sier hun.

— Da må kollektivtilbudet være godt, med tett bebyggelse langs hovedtraseene, barn må få gå på skole og i barnehage der de bor, og vi må bidra til at det er et variert tilbud av fritidsaktiviteter i nærheten.

Venstre jobber for å få Bybanen til Åsane og utvikle Åsane til en spennende bydel, med et mangfoldig bysentrum.

— Da vil forhåpentligvis enda flere klare seg uten egen bil, håper Andersland.

Les hele saken på side 6 i Åsane Tidende tirsdag 19. februar.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**