Frp-utspill er udemokratisk

Venstre reagerer på at Frp har bestemt seg for bybanetrasé lenge før høringen er over.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

Andersland_Bybanen

Foto: Mathias Fischer

– Han svekker den demokratiske legimiteten, sier Julie Andersland (V).

Fraksjonsleder i Bergen Frp, Eiler Macody Lund sa i gårsdagens BA at han og Frp aldri vil stemme for en bybanetrasé over Bryggen. Han mener at dette vil true Bryggens verdensarvstatus og at denne løsningen kan føre til trafikkaos.

– Dette er skandaløst. Eiler Macody Lund svekker den demokratiske legitimiteten til sitt eget byråd når han nå sier at Frp kommer til å gi blanke i resultatet av den høringen som byrådet selv har tatt initiativ til.

Borgerne skal få si sitt
– Fagetatene i kommunen har gjort en kjempejobb med bybaneutredningen. Nå skal borgerne i byen vår få si sitt før vi politikere konkluderer. At Frp nå flagger at de allerede har bestemt seg, og i verste fall vil bryte med Høyre og KrF, er rett og slett udemokratisk.

Andersland og Venstre vil ikke konkludere før høringen er over. Hun kommer samtidig med et lite stikk til Macody Lund og Frp.

– Jeg vil minne resten av byrådet på at Venstre gjerne går i konstruktiv dialog om å finne den mest miljøvennlige bybanetraseen. Om Frp melder seg ut, skal Bybanen komme til Åsane likevel, slår Andersland fast.

Les hele saken på side 9 i Bergensavisen lørdag 23. mars.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**