Justin Bieber støtter Bergen Venstres narkotikapolitikk

Popstjernen Justin Bieber har nå blitt en uttalt motstander av USAs narkotikapolitikk og ønsker å avslutte krigen mot narkotika. – Jeg er glad for at en viktig talsperson for ungdomsrørsla tar et tydelig standpunkt, sier Venstres Erlend Horn.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**

Justin Bieber

Foto: Ukjent

Det er et opprop mot krigen mot narkotika den tenåringsidolet har signert, skriver VG. «De største ofrene for det industrielle fengselskomplekset er vår nasjons barn. Hundretusener av barn har mistet en forelder på grunn av lange fengselsstraffer for ikke-voldelige narkotikalovbrudd, noe som medfører at disse barna må ta vare på seg selv», heter det i oppropet.

Krigen mot narkotika har feilet“, vedtok Bergen Venstre for et år siden. Bystyrerepresentant Erlend Horn frontet uttalelsen uttad. — Vi vil at det ikke skal være kriminelt å bruke narkotika lenger. Staten må regulere bruken. Dette kan være med å slå beina under store kriminelle nettverk, sa Horn til TV2 den gangen.

Han møtte mye kritikk fra ulikt hold, også internt i partiet. – Det er fremdeles vanskelig å fronte en liberal narkotikapolitikk. Derfor setter jeg stor pris på alle som bidrar til å skape debatt, sier Horn.

Horn3

Foto: Mathias Fischer

– Det er tydelig at det er en ung bevegelse for en mer fornuftsbasert narkotikapolitikk. Justin Bieber er et godt eksempel på dette. Nå håper jeg at hans “beliebers” kan bli like entusiastiske for å avslutte krigen mot narkotika som de er for musikken til Bieber, sier Erlend Horn.

Det lykkes ikke Bergen Venstre å få en kommentar fra Bieber om hva han synes om støtten fra Bergen Venstre, men kanskje får han det med seg når han gjester Norge neste uke.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**