Pleiepenger — også under 50 prosent

Venstres landsmøte vedtok i helgen at det også skal kunne søkes om pleiepenger dersom behovet er under 50 %. Som initiativtaker er Joachim Bræk Poppe-Holmdahl (Nøtterøy Venstre) og Stortingskandidat Eddy Robertsen strålende fornøyd med det enstemmige vedtaket.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**

Eddy Robertsen og Joachim Bræk Poppe-Holmdahl

Eddy Robertsen og Joachim Bræk Poppe-Holmdahl
Foto: Per Martin Berg

Familier som rammes av sykdom eller får et barn med funksjonshemming skal få hjelp og støtte av samfunnet. Foreldre eller andre nære pårørende kan få pleiepenger hvis hensynet til barnet tilsier det. Med dagens regelverk kan ytelsen kun graderes ned til 50 prosent. For enkelte familier er det tilstrekkelig med pleiepenger en eller to dager i uka, for å få hverdagen til å gå rundt. Men disse ekskluderes i dag fra ordningen.

Venstre vedtok enstemmig å åpne for pleiepenger også når behovet er under 50 %.

Initativtaker Joachim Bræk Poppe-Holmdahl er meget fornøyd med vedtaket og sier: -Et veldig viktig vedtak for en gruppe mennesker som kun trenger litt hjelp fra samfunnet. Med dette vedtaket setter vi folk først. Sier Poppe-Holmdahl

– Dette vedtaket vil gjøre hverdagen enklere for mange, sier Eddy Robertsen – Stortingskandidat for Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**