Klokkeklar på ny borgerlig regjering

Venstre står fast på at partiet vil ha en ny borgerlig regjering. Venstre er også klokkeklar på at et borgerlig flertall må gi en borgerlig regjering etter valget. Partiet foretrekker en blågrønn regjering foran en mørkeblå regjering, og en fersk meningsmåling i VG viser at dette samsvarer godt med hva velgerne ønsker.


Venstre ønsker en ny regjering etter valget i 2013. Norge trenger liberal politikk som setter folk først og sikrer sterke fellesskap. Norge trenger en regjering som satser sterkt på forskning, kunnskap og verdiskaping og som tar klimautfordringene på alvor. Venstre må derfor søke makt for å gjøre Norge mer liberalt, vedtok Venstres landsmøte i en uttalelse i 2012.

Trine Skei Grande

Foto: Bård Ek

Blågrønn regjering
– Venstre står fast på at vi vil ha en blågrønn regjering med Høyre, Venstre og KrF fordi landet trenger en ny kurs for en skole med gode lærere, en offensiv klimapolitikk, færre fattige barn, en jernbane som virkelig fungerer og et fremtidsrettet næringsliv, sier Venstreleder Trine Skei Grande.

Blågrønn regjering kan søke vekslende flertall
Venstres landsmøte mener at det ikke er et selvstendig mål å danne en flertallsregjering. Venstre ønsker en regjering bestående av Venstre, Høyre og Kristelig Folkeparti. Det vil være best for Norge og det vil være en styringsdyktig regjering som kan søke vekslende flertall for de saker hvor det er viktig for Venstre å få en ny og offensiv kurs, vedtok Venstres landsmøte ifjor.

Nytt flertall = borgerlig regjering
– Blir det flertall mot den sittende regjeringen i 2013, mener Venstre at alle dagens opposisjonspartier må bidra til et regjeringsskifte. Ved et nytt flertall vil Venstre etter valget samtale med de andre opposisjonspartiene for å få etablert en ny borgerlig regjering, sier Skei Grande.

– Graden av gjennomslag vil være avgjørende for Venstres deltakelse i en ny regjering, påpeker hun.

Velgerne velger blågrønt
VG presenterer i dag en fersk meningsmåling (Infact) om hvilket regjeringsalternativ velgerne foretrekker. I denne målingen er det Venstres velgere som klarest markerer at de vil ha en blågrønn regjering med Venstre, Høyre og KrF. Denne målingen stemmer godt overens med en tilsvarende måling som VG gjennomførte under Venstres landsmøte.

 75 prosent av Venstres velgere ønsker en blågrønn regjering. Venstres velgere er de som tydeligst markerer at de ønsker Venstre, Høyre og KrF i et regjeringssamarbeid.

75 prosent av Venstres velgere ønsker en blågrønn regjering. Venstres velgere er de som tydeligst markerer at de ønsker Venstre, Høyre og KrF i et regjeringssamarbeid.
Foto: Faksimile VG

– Målingen viser at Venstre har truffet veldig godt på hva våre velgere ønsker. Vi er tydelig på at Norge trenger et regjeringsskifte, og at vårt alternativ er en blågrønn regjering, understreker Trine Skei Grande.