Schjelderup er smålig

— Smålig å gjemme seg bak detaljer i statlige retningslinjer, sier Venstre-leder Erlend Horn om APs nei til finansiering av sykkel-VM i Bergen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**


Ap-leder Harald Schjelderups forsvarer i dag Kulturdepartementets nei til å gi statsstøtte til sykkel-VM i Bergen. Det til tross for at han sitter i hovedkomitéen som jobber med å få gigantarrangementet til Bergen.

Dette får gruppeleder i Bergen Venstre, Erlend Horn, til å reagere kraftig.

Erlend Horn

Foto: Hildegunn Holtet

— Det er smålig av Harald Schjelderup å hjemme seg bak detaljer i statlige retningslinjer for å forsvare regjeringen, sier Horn til BA.

Venstre-lederen mener regjeringen bør behandle sykkel-VM i Bergen på lik linje med neste års Sjakk-OL i Tromsø. Det mesterskapet har fått 70 millioner kroner i statsstøtte.

— Jeg ser ingen prinsipiell forskjell på sjakk-OL i Tromsø og sykkel-VM i Bergen. Begge er internasjonale arrangementer som gir stor vekst lokalt for en forholdsmessig billig penge, sier Horn.

Sykkel-VM er lønnsomt
Venstre mener statsstøtte til idrettsarrangmenter må vurderes individuelt. Om det er OL eller VM bør ikke være avgjørende.

— Det viktigste må være hva slike arrangementer gir tilbake. Vi vet at sykkel-VM er svært lønnsomt for vertsbyen, derfor vil vi jobbe for offentlig medfinansiering, argumenterer Horn.

— Bergen kommune kan neppe klare å betale hele det offentliges andel alene. Derfor er det så synd at Ap ikke vil være med og påvirke regjeringen, fortsetter Venstre-lederen.

Sykkelsti og gangvei på samme sted

Foto: Joachim Bræk Poppe-Holmdahl

Heller VM enn OL
Venstre-lederen sier han mye heller vil bruke noen titalls statlige millioner på et sykkel-VM i Bergen enn mange milliarder på OL i Oslo.

— Det mangler ikke på Ap-politikere som står på barrikadene for OL i Oslo, et prosjekt vi vet med sikkerhet at kommer til å koste flere milliarder mer enn det tar inn.

— Til sammenligning vil sykkel-VM i Bergen generere inntekter, sikre utbygging av bedre sykkelveier i bergensregionen og koste svært mye mindre. Jeg synes vi i Bergen bør gjøre felles front og sikre statlig medfinansiering av sykkel-VM i 2017, sier Horn.

Les hele saken hos Bergensavisen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**