Bør ikke utvide Flesland uten klimakrav

Erlend Horn (V) mener staten ikke bør bruke en krone på utvidelsen på Flesland.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**

Fly

Foto: H. Bast

Den sårt tiltrengte utvidelsen på Flesland står i fare. Like greit, mener Venstre.

— Hvis staten skal bidra med milliardbeløp, bør det gå til mer miljøvennlige løsninger som opprusting av Bergensbanen. Vi må gjøre toget konkurransedyktig med fly, sier gruppeleder for Venstre, Erlend Horn.

Han understreker at Venstre ikke er imot terminalutvidelsen i seg selv.

— Som Naturvernforbundet har vist, kan en utvidelse gi enorme økninger i utslipp av farlige klimagasser. Venstre er imot økte klimagassutslipp så lenge vi ikke forplikter oss til å ta kuttene andre steder. Nå skal det bygges uten å ta hensyn til klima og miljø. Da mener vi prosjektet like gjerne kan skrinlegges, sier Horn.

Les hele saken på side 6 i Bergensavisen torsdag 4. juli.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**