Stem Venstre for en blågrønn regjering som satser på ren, fornybar energi

Venstre sier ja til ren, fornybar energi og nei til oljeboring i Lofoten, Vesterålen og Senja. Norge har en utdatert, oljeavhengig økonomi. Konkurransekraften går ned, mens utslippene av farlige klimagasser går opp.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**

Terje Breivik

Foto: Christin Eide

Det viktigste for Venstre er å møte klimakrisen med gjennomførbare løsninger som sikrer vekst i et grønt, bærekraftig næringsliv.

Vi vil sette ned skatten på arbeid og verdiskaping, sette opp avgiftene på miljøskadelig forbruk, og bygge ut jernbanenettet i Norge.

Vi tror ikke at et mørkeblått flertall vil prioritere dette.

Venstre må med i en blågrønn regjering for å ta landet i en ny, miljøvennlig retning.

Vil gjøre Bergen til fornybar-by
Venstre vil etablere et statlig selskap som skal investere milliarder i fornybar energi. Selskapet vil de plassere i Bergen.

Vil setja fart i fornybarindustrien
Terje Breivik (V) meiner overgangen til ei fornybar framtid for subsea og anna leverandørindustri må skje raskare enn i dag.

Norge etter oljen
Bergens Tidende har spurt leserne sine hva valgkampen bør handle om. Svaret er ikke eldreomsorg og skatt, men hva Norge skal leve av når oljealderen er over. I dagens lederartikkel i samme avis får Venstre skryt for satsingen på Bergen som hovedstad for fornybar energi.

Staten må finansiere Bybanen
I juni åpnet Bybanen til Lagunen. Venstres stortingskandidat i Hordaland, Terje Breivik mener Staten nå må sikre finansiering av Bybanen til Åsane.

Best på bane
Venstre er best på bane. Bybanen og Bergensbanen er Venstres viktigste samferdselssaker i Hordaland.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**