Budsjett 2014: Et godt budsjett for ungdommen

Venstres Sofie Braut Bache holdt i mandagens bystyremøte innlegg om budsjettets betydning for byens ungdommer.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

Skater, ungdom, barn, skate

Foto: Finn Dale Iversen

 Sofie Braut Bache

Sofie Braut Bache
Foto: Tone Staven

Les innlegget til Sofie Braut Bache under:

Ordfører,

Det va ganske gledelig å lese gjennom HØP-en for 2015-2017, for når eg leste det kunne eg se at flertallspartiene har ivaretatt Stavangerungdommens interesser.

Les også: —Et budsjett til byens beste

For eksempel så har me satt inn en halv million kr til vedlikehold av kunstgressbanene i Stavanger. Blir ikkje kunstgressbanene vedlikeholdt blir de dårligere å bruke, noe som går utover spillet. Det er også enklere å pådra seg alvorlige skader dersom banen ikkje er vedlikeholdt.

Me har også bevilga 4 millioner til skatepark på Tasta i 2014, og me legger inn 6 millioner hvert år til og med 2017. Det er mange unge som skate, sporten har blitt mer og mer populær, derfor er det kjekt at parken bygges etappevis sånn at skaterene ikkje må vente i flere år før de kan ta den i bruk. Spesielt siden det ikkje er mange alternative steder å skate på.

I en tettbygd by som Stavanger er det alltid mangel på plass, dette gjelde og for idrettslagene. Derfor er eg glad for at flertallspartiene legger inn 10 millioner i 2015 og ytterlige 10 millioner i 2016 til dobbelthall til Hetlandshallen.

Kommunestyret i Sola har vedtatt en interkommunal sykkelhall. I dag har me skøytehall i Stvg, fotballhall på Randaberg og friidrettshall på Sandnes, som en del av Folkehallene IKS. Nå er det opp til medlemskommunene om en ny folkehall skal bli realisert. Det er en avtale om fire kommuner, og fire haller. En flerbrukshall med veledrom i fokus hadde vært et supplement til det gode tilbudet me gir barn og unge i denne regionen.

Når flere partier ska sette sammen budsjett må man selvfølgelig inngå kompromisser, det har også blitt gjort her. Men her syns eg det har blitt gjort en veldig god jobb. Me har mye å gleda oss over for barn og unge sin skyld.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**