Sollied er fylkesråd for utdanning

Venstres Roar Sollied blir fylkesråd for utdanning i det nye fylkesrådet i Troms.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Fylkesrådet skal ledes av Høyres Line Fusdahl, Tromsø. Hun kommer fra jobb som byråd for finans i Tromsø kommune. Ivar B Prestbakmo (SP) blir fylkesråd for samferdsel og miljø, og forlater vervet som ordfører i Salangen. Line M Sandberg (Frp) blir fylkesråd for næring, kultur og helse. Hun er bosatt i Lenvik kommune og partiets gruppeleder.

Roar Sollied LM 05

Foto: Marie Fangel

Roar Sollied (60) bor i Målselv og har jobbet som inspektør og rådgiver i Hæren og Forsvarets høgskole siden 1999. Han kommer opprinnelig fra Tranøy kommune, men har også bodd i Tromsø og Lenvik.

Han har vært fylkestingsrepresentant og gruppeleder i 14 år, var utvalgsleder for kultur i Troms fra 1999 til 2003, og har siden vært medlem av utdanningskomiteen. Han var fast medlem av kommunestyret i Målselv fra 1991 til 2007, derav 8 år som formannskapsmedlem. Han har tidligere vært leder av Troms Venstre i åtte år, og sentralstyremedlem fra 2008 til 2010. Han var i fire år medlem av Venstres utvidete stortingsgruppe for kultur og utdanning, blant annet sammen med Dørum og Skei Grande.

Sollied er utdannet i språkfag og informasjon og har mastergrad i pedagogikk fra UiT.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**