Flertall for legevakt på sykehuset i formannskapet

Lillehammer Venstre er svært godt fornøyd med at formannskapet vedtok at legevakta skal ligge på sykehuset også i framtida. Posisjonen valgte å støtte forslaget fra den blågrønne opposisjon (H, V, KrF og Frp), for å sikre et bredt flertall for forslaget.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

 Venstres Bjørg Lien argumenterte for at legevakt ved sykehuset er til pasientens beste.

Venstres Bjørg Lien argumenterte for at legevakt ved sykehuset er til pasientens beste.
Foto: Ellen Espelund

– Vi legger vekt på det som er best for pasienten, sa Bjørg S. Lien i sitt innlegg i formannskapet. Nærheten til fagmiljøet på sykehuset er avgjørende og det vil sikre at innbyggerene får rask hjelp når de trenger det. Hun utfordret ledelsen i kommunen til å gå i dialog med sykehuset for å drøfte muligheter for samarbeid om drifta av legevakta i framtida. Det skal jo legges stor vekt på samhandling, påpekte hun, og det må da også gjelde dette området.

Lien understreket også behovet for å styrke Helsehuset, både for å sikre rekruttering og for å heve kompetansen. – Vi må nok bruke mer midler på helsehuset i framtida, samt drøfte hvilken rolle og funksjon de skal ha. Men legevakta bør være sykehuset, sier Lien.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**