Ut mot helseministeren

Unge politikere på borgerlig side går hardt ut mot helseministeren, som sier nei til heroinrøyking i sprøyterom.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**

Horn5

Foto: Mathias Fischer

Venstres Erlend Horn er oppgitt og hevder helseministeren er kunnskapsløs.

— Jeg trodde ikke mine egne øyne da jeg leste uttalelsene hans. Jeg mener det er en hån mot en kunnskapsbasert narkotikapolitikk. Det er komplett uforståelig. Dessuten hopper han bukk over hva store betydningsfulle institusjoner mener om saken.

Han viser til høringsforslagene der de fire største byene er for røyking av heroin på sprøyterom. Det samme er Helsedirektoratet, Legeforeningen, Kirkens Bymisjon og Statens institutt for rusmiddelforskning.

Høie har imidlertid lagt tyngre vekt på flere kritiske innvendinger fra blant annet brukernes interesseorganisasjoner, politiet og Psykologforeningen — «andre instanser, som også har greie på dette», ifølge statsråden.

I følge NTB mener statsråden at utbygging og utbedring av behandlingstilbud og helsehjelp er riktige områder å sette inn innsatsen på.

Livsfarlig standpunkt
Horn viser også til at å få heroinmisbrukere over på røyking vil bedre deres helsetilstand og redusere smitte- og infeksjonsfare.

Alle tre er spent på utfallet når saken skal opp i Stortinget.

— Jeg tror at Høie vil være i mindretall og håper på et press fra hele borgerlig side for å få avkriminalisert røyking i sprøyterom, sier Horn.

Les hele saken på BA.no her.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**