Advarer Høyre mot heksejakt i narkosaken

– Det opprører å se kollegene behandle Erik Skutle slik de gjør, sier Stian Skår Ludvigsen, leder for Bergen Venstre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**

Stian Skår Ludvigsen

Foto: Idun Bortne

Venstre-lederen mener det er tungt å se hvordan partiet Høyre prøver å holde fasaden oppe i narkosaken.

Torsdag ble det kjent at stortingrepresentant Erik Skutle var i avhøre med politiet, og innrømmet bruk av narkotika. En politiker som sitter i bystyret i Bergen for Høyre er også siktet i saken, og fredag satt to nye personer fra Unge Høyre i avhør hos politiet. Totalt er seks Høyre-politikere siktet eller mistenkt i narkotikasaken som er rullet opp i Bergen.

Tungt skyts mot unge
I etterkant har ledere både lokalt og nasjonalt vært raskt ute med å erklære sin nulltoleranse mot bruk av narkotika. Det får Ludvigsen til å reagere. Bergen og Hordaland Høyre har også sagt de vil ha krisemøte i helgen, som følge av saken, og byrådsleder Ragnhild Stolt-Nielsen uttalte fredag at man må ta et oppgjør med liberaliseringskulturen i ungdomspartiene. Ludvigsen advarer mot heksejakt på de unge i partiet.

– Nå kjenner jeg ikke hele sakens omfang, men det virker som det her rettes tungt skyts mot unge politikere. Om noen av våre medlemmer hadde gjort noe dumt på nachspiel uten at andre hadde tatt skade, ville jeg avventet og tatt det mye mer med ro enn det virker som om Høyre gjør, sier Ludvigsen.

Har gjort noe dumt
Etter at Skutle innrømmet å ha røykt hasj på et nachspiel, var han raskt ute med å si at han vil trekke seg fra sine verv.

– Jeg har ikke snakket med ham, og vet ikke hva som ligger bak den avgjørelsen. Men det virker som om det er forventet å trekke seg fra alle verv i partiet Høyre, dersom man gjør noe dumt på nachspiel. Sånn vil ikke jeg ha det i vårt parti, sier Ludvigsen.

– Men er ikke det å bryte norsk lov som stortingspolitiker noe annet enn å gjøre noe dumt på nachspiel?

– Jo, og det er forståelig at partier reagerer. Men det virker som om de reagerer for hardt, mener Ludvigsen.

Ber Høyre ta vare på dem
Ludvigsen mener at Høyre-politikerne som er innblandet ikke bør bli utestengt fra partiet, dersom det bare er mindre forseelser de er skyldige i.

– Jeg kjenner de involverte som dyktige, unge politikere med et ekte engasjement for andre mennesker. De burde helt klart visst bedre, og må akseptere de bøtene de kommer til å få, men Høyre bør ta vare på dem, sier han.

Les hele saken hos BT.no her.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**