Vil se på barnehagegjerdet én gang til

Byråd Harald Hove (H) inviterer foreldre og ansatte ved nye Sollien barnehage til møte. Julie Andersland (V) er glad for at byrådet skjærer gjennom.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**

Barn, kreativ, skole

Foto: Microsoft

Les hele saken her.

Mandag kom det frem at etat for helsetjenester ved Bergen kommune mente at 1,20 meter høye gjerder var tilstrekkelig ved nye Sollien barnehage.

Foreldrene har lenge vært bekymret for barnas sikkerhet. Årsaken er et 70 meters stup som grenser til uteområdet der barna leker. Kommunen har bygget et gjerde på 1,25 meter, men foreldrene mener ikke det er tilstrekkelig.

Skolebyråd Harald Hove (H) har fått flere henvendelser fra foreldre og ansatte. Også Venstres Julie Andersland mener kommunen må ta foreldrenes bekymring på alvor.

Andersland 3

Foto: Mathias Fischer

— Foreldre skal føle at det er trygt å sende barna i barnehagen. Om gjerdet er godt nok i henhold til reglementet er egentlig ikke så interessant. Hvis mange foreldre føler at det er utrygt, bør kommunen og barnehagen imøtekomme denne bekymringen og heve gjerdet, sier Julie Andersland, som er gruppeleder for Venstre.

Blir hørt
— Etat for helstjenester har helt rett når de sier at 1,20 meter høye gjerder er tilstrekkelig. Men dersom foreldre og ansatte fremdeles er bekymret for sikkerheten til barna, må vi lytte til dem, sier byråden.

Han velger derfor å kalle foreldre og ansatte inn til et møte for å diskutere hvor høyt de mener gjerdet bør være.

— Vi kan lage for eksempel et gjerde som tipper innover og som er vanskeligere å klatre over. Jeg håper vi kommer frem til en god løsning som lar seg forene med åpningen av barnehagen 7. april, sier Hove.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**