Reagerer på beskyldninger om udemokratisk oppførsel

Fylkespolitiker Mona Hellesnes reagerer på at tunnel-tilhengere og andre Bergenspolitikere kaller Abid Raja udemokratisk.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**


– Det er rimelig spesielt å si at det er et angrep på lokaldemokratiet å være enig med det demokratisk valgte organet som faktisk bygger og driver Bybanen, sier Mona Hellesnes (V), fylkesvaraordfører i Hordaland.

Bybane Bergen

Foto: MK

Hun sikter til at flere bystyrepolitikere i Bergen har reagert på uttalelsene fra Abid Raja om at staten ikke vil betale for Bybanen i tunnel.

– Det kan hende mange har glemt det, men det er fylkespolitikerne som er ansvarlige for å bygge ut og drive kollektivtrafikken her i byen. Fylkesutvalget behandlet trasevalg i møte 31. oktober i fjor, og det var kun representantene fra FrP som stemte mot Bryggenalternativet. Blant fylkespolitikerne er det altså et stort flertall for å legge Bybanen langs Bryggen, også i Høyre og Ap. Å si at Abid Raja

Abid Q. Raja, 1. kandidat til stortingsvalget 2013 for Akershus Venstre.

Foto: Silje England Garshol

overkjører lokaldemokratiet når han står på samme side som flertallet av fylkespolitikerne, synes jeg mildt sagt er merkelig.

– Bergen bystyre skal vedta reguleringsplanen som vil være avgjørende for hvor bybanen skal gå. Samtidig vet vi at det er like avgjørende å få en god finansiering for å få bygget banen, sier hun.

– Abid Raja sier bare det samme som både samferdselsministeren fra FrP og statssekretæren fra Høyre sa da de var i byen i februar, at man kan ikke forvente en økning i statlig bidrag basert på valg av en vesentlig dyrere løsning.

– Vi som er ansvarlig for å bygge og drive Bybanen er alle interesserte i å få en best mulig bybane. En bybane i dagen gir det beste kollektivtilbudet. Reisetiden er så og si den samme, tilgjengeligheten til holdeplassene er bedre, og lavere driftskostnader gjør at banen kan gå oftere.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**