Rydd en strand 27. april

Søndag 27. april arrangerer Sola Venstre strandryddedag på Solastranden fra klokka 16-18. Det blir ryddingen av stranden og strandynene, registrering av avfall og avslutningkaffe.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**


Har du sett hvor mye søppel som ligger igjen etter en sommerdag? Har du lagt merke til hvor mye tau, flasker og annen plastikk som legger seg i strandkanten etter at det har blåst friskt. Det forsvinner ikke av seg selv og utgjør en livsfare for fisk, sjøfugler og andre sjødyr.

Sola Venstre deltar, sammen med millioner av mennesker verden rundt og tusenvis av nordmenn, i den internasjonale strandryddedagen og gjør en innsats for å redde liv i sjøen og gjøre nærmiljøet triveligere.

Søndag 27. april arrangerer Sola Venstre strandryddedag på Solastranden fra klokka 16-18. Det blir ryddingen av stranden og strandynene, registrering av avfall og avslutningskaffe. Oppmøte er ved parkeringsplassen ved siden av Sola Strandhotell.

Den internasjonale strandryddedagen blir gjennomført i langt over 100 land verden over og har holdt på i 25 år. I Norge er likevel tradisjonen ikke like lang, men det er tredje året at Venstre gjennomfører sin strandryddedag.

Sola Venstre

Foto: Anja B. Endresen

15 prosent av alt marint
avfall kommer fra land. 
Søppel av plast brytes saktere ned i havet
enn på land og vi må alle ta vår del av ansvaret. På denne måten får Venstre omsatt
miljøpolitikk i praktisk handling, uttaler leder i Sola Venstre, Eli Aspen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**