Ap har mistet grepet i Bybanen-saken

Gruppeleder Julie Andersland (V) mener byrådslederen har håndtert Bybanen-saken godt, men er sterkt kritisk til Aps Harald Schjelderup.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**

Andersland_Bybanen

Foto: Mathias Fischer

Harald Schjelderup (Ap) mener byrådet kunne spart seg alt trøbbelet med Bybanen dersom de bare hadde hørt på flertallet i bystyret, skrev Bergens Tidende torsdag.

– Vi hadde spart oss for alt dette bråket og rotet om byrådet og fagetaten hadde gjort jobben sin i første omgang, og ikke vært så sikre på at dagløsningen deres ville skli glatt gjennom i bystyret, sier Schjelderup til BT.

Ap har mistet grepet om Bybanen-saken
– Uttalelsene fra Harald Schjelderup vitner om at Ap har mistet grepet om hele Bybane-saken. Det eneste de såkalte “tunnel-partiene” er enige om, er at de ikke vil ha Bybanen i bilveien. Noen vil ha t-bane fra Christies gate, andre vil gå for banen i Peter Motzfedts gate, og Frp har fått utredet enda en alternativ variant. Byrådslederen kan selvsagt ikke ta signaler fra en så svak og sprikende argumentasjon, sier Andersland.

Hun synes det virker som om Schjelderup har glemt at saken ikke er formelt behandlet i noen folkevalgt forsamling.

– Bergen styres heldigvis av bystyret, ikke av representantskapet i Arbeiderpartiet. Byrådslederen skal sørge for at det er gjennomarbeidede og gjennomførbare alternativer som legges frem for bystyret. Hun må forholde seg til fagfolk og ekspertise, ikke til ønskedrømmer fra Arbeiderpartiet, sier Andersland.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**