Venstre vil ha levende byrom på Bryggen

På Bryggens Museum samlet politikerne rundt 70 deltakere for informasjons- og debattmøte om Bryggens fremtid.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**

Bryggen i Bergen

Foto: SXC.hu

Selv om møtet først og fremst skulle handle om Bryggen, så kom de seg ikke unna bybanedebatten.

Julie Andersland (V) erkjenner at bergenserne ikke oppholder seg i området året rundt, og lanserte selv en rekke aktiviteter og potensielle arrangementer som kan øke tilstrømningen av mennesker. Blant annet pekte hun på flere øl- og vinfestivaler, og flere matfestivaler som Bondens Marked. — Hvorfor kan vi ikke flytte Festspill-åpningen til Bryggen? Vi kan ha spillfestivaler der, barnas dag, bergensernes dag. Det må på plass langt flere kafeer og butikker.

Det debattantene ikke klarte å enes om var plasseringen av Bybanen. Andersland påpekte en rekke ganger at hun var den eneste i panelet som var for en dagløsning for Bybanen, mens resten var tunneltilhengere. Hun skjønner ikke motstanden mot Bryggen-banen. At Torgallmenningen er et åpent byrom som trekker til seg bergenserne, vedgår hun. — Det er et fint byrom. Men det finnes byrom nedover i Europa som klarer å være minst like attraktive,

Arkitektkonkurranse
Det debattantene ble enige om var behovet for en arkitektkonkurranse i forbindelse med den byutviklingen som skal skje på Torget og Bryggen de kommende årene. Kommunens fagetat har foreslått at en slik konkurranse kan gjennomføres i forbindelse med at Bybanen legges over Bryggen.

Les hele saken og kommentarene fra de andre paneldeltakerne på side 7 i Bergens Tidende tirsdag 6. mai.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**