Vil ta betalt for elbilparkering

Dårlig idé, mener Venstre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**

Think City, elbil

Foto: Jan Harsem

Det er styret i kommunalt eide Bergen Parkering AS som ønsker å droppe ordningen med gratis parkering for elbiler i de kommunale parkeringshusene fra 1. september. Det er en dårlig idé, sier Venstre til Bergens Tidende.

– Det er bra at parkeringsselskapet legger opp til flere ladestasjoner, men de bør ikke gi med den ene hånden og ta med den andre. Den økningen vi ser i tallet på elbiler kommer blant annet som følge av gunstige ordninger. Gratisparkering for elbiler må opprettholdes, sier Julie Andersland, gruppeleder for Venstre i bystyret.

Hun mener rabatten byrådet vil tilby ikke holder mål.

– Å gå fra kr. 0 i gebyr til kr. 9000 er en enorm økning i prisen. Det er helt meningsløst at økte gebyr for bilister skal treffe de som kjører miljøvennlig. Vi må få flere til å velge nullutslippsbiler. Det er fortsatt bare en veldig liten del av bilparken som er elektrisk. Vi trenger alle incentivene vi kan få for å få flere til å velge elbil, sier Andersland.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**