Ikke godt nok beslutningsgrunnlag

— Dette er absolutt ikke et godt nok beslutningsgrunnlag for bystyret, sier Julie Andersland til NRK om de muntlige forsikringene Høyre og Frp baserer bybaneløsningen sin på.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**

Andersland_Bybanen

Foto: Mathias Fischer

Høyre og Frp lener seg på avgått byråd Filip Ryggs forsikringer om at det kan bygges bybanetunnel ved Kjøttbasaren. Rygg vil ikke gå med på at han har forsikret det som inntil nylig var byrådskollegaer om at tunnelen kan bygges.

— Vi har både gjennom flere rapporter, i media og mange møter understreket at dette er et krevende område. Men det har noen kvaliteter ved seg, for eksempel at man unngår underjordiske stopp og at man kommer til torget, og sånn sett er det interessant. Men det er ikke tilstrekkelig utredet, og man har ikke noen konsekvensutredning for det, sier Rygg.

Han gikk inn for at Bryggen-alternativet, som KrF går for, skulle utredes parallellt med tunnelen ved Kjøttbasaren. Men Høyre og Frp sa nei.

— Dette er absolutt ikke et godt nok beslutningsgrunnlag for bystyret. Det er bare noen få personer som skal ha hørt dette som ingen er enige om hva er engang, sier Julie Andersland (V) til NRK Hordaland.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**