Danner grønn allianse i bystyret

Byluftlisten, Venstre og Kristelig Folkeparti skal samarbeide om politikken i Bergen i fremtiden. Gjennom å forhandle med byrådet ønsker de å skape en grønnere by.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**

 Julie Andersland vil ha en grønnere politikk for Bergen.

Julie Andersland vil ha en grønnere politikk for Bergen.

Byrådet bestående av Fremskrittspartiet og Høyre mangler parlamentarisk flertall, og Byluftlisten, Venstre og Kristelig Folkeparti vil gjennom å bli støttepartier vri politikken i en mer miljøvennlig retning, melder NRK.

– Vi ønsker en grønnere politikk i Bergen. Derfor er vi blitt enige med KrF og Byluftlisten om et tett samarbeid, som vil gi bystyret et sterkt, grønt sentrum, sier Venstres gruppeleder Julie Andersland til Bergens Tidende, og nevner klima og kollektivtransport som viktige saker.

Andersland sier til Bergensavisen at de tre partiene har mye til felles.

— Det er en styrke for alle at vi kan koordinere oss, sier hun.

Rådhuset Bergen

Første sak blir budsjettet
— Vi ser at vi har mye til felles i politikken. Derfor er det en styrke for alle de tre partiene at vi nå koordinerer oss og opptrer samlet i politikken. I første omgang ber vi om et samarbeid om neste års bybudsjett, sier Marita Moltu i Kristelig Folkeparti.

Les mer hos BT, BA og NRK.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**