Unge Høyres bybane-standpunkt kan velte borgerlig enighet

Det mener Øydis Lebiko og Njaal Neckelmann i Bergen Unge Venstre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**


Det er én mørk sky på horisonten for borgerlig samling etter valget i 2015, mener Unge Venstre. Det er Unge Høyres syn på Bybanen. «Gamle» Venstre er enig.

I august uttalte daværende leder i Unge Høyre, Petter Haraldsen, at den viktigste saken er at Bybanen aldri skal gå langs Bryggen.

Nå har Bergen Unge Høyre fått seg en ny leder i Anine Frølich, søsteren til selveste opprørsgeneralen i bybanesaken, Peter Frølich.

Anine Frølich vil ha forsoning i sitt eget parti.

 - Mens Frp har åpnet for konstruktive forhandlinger om Bybanen, kan det være Unge Høyre som torpederer et bredt borgerlig samarbeid, sier leder i Unge Venstre i Bergen, Øydis Lebiko

– Mens Frp har åpnet for konstruktive forhandlinger om Bybanen, kan det være Unge Høyre som torpederer et bredt borgerlig samarbeid, sier leder i Unge Venstre i Bergen, Øydis Lebiko

— Det er vel og bra, men hun bør også løfte blikket og se til de andre borgerlige partiene i Bergen. Mens Frp har åpnet for konstruktive forhandlinger om Bybanen, kan det være Unge Høyre som torpederer et bredt borgerlig samarbeid, sier leder i Unge Venstre Øydis Lebiko til BA.

Frp dropper garanti
Som BA skrev i august vil Venstre fjerne «paragrafen» som forhindrer dem i å gå i byråd med Frp.

Lebiko sikter til at deres ordførerkandidat Tor Woldseth (Frp) i august sa til NRK at de vil være forsiktige med å være veldig bastante i Bybane-saken.

— Og vil ikke være garantister for at banen ikke skal over Bryggen, sa han.

Njaal Neckelmann er Bergen Unge Venstres kandidat til bystyret. Han mener det hadde vært bra for Bergen om borgerlig side ble enig om Bybanen.

— Grønn byutvikling er den viktigste saken for Venstre, og det er klart vi har sterke meninger om Bybanen. Men vi er ikke for Bybanen langs Bryggen av prinsipp, vi vil ha den der fordi vi mener det gir det beste kollektivtilbudet. Om Kjøttbasaren-løsningen ikke blir noe av, er vi villige til å sette oss ned og diskutere alt. Det eneste vi krever, er at også Bryggen-alternativet må på forhandlingsbordet, sier Neckelmann som trolig inntar en tredjeplass på Venstres valgliste.

Ikke ultimatum
Leder i Bergen Venstre, Stian Skår Ludvigsen, sier at Bybanen langs Bryggen vil stå veldig høyt på agendaen i forhandlingene.

— Vil dere stille ultimatum om dette, slik dere gjorde tidligere i høst?

— Nei, men det vil kunne sees på som en del av en større pakke. Det er viktig å få dette forhandlet på plass, slik at vi ikke får nytt krøll i et nytt borgerlig byråd, sier Skår Ludvigsen.

— Kan dere gå inn i byrådet før valget i 2015?

— Vi sa ja til det tidligere i høst, men under bestemte vilkår. Jeg tror ikke det kommer til å skje, sier Skår Ludvigsen.

Les hele saken på BA.no her.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**