Venstre-hodebry for Ap

Ap gjør alt de kan for å vinne tilbake makten fra de borgerlige i storbyene. I Bergen ser slaget ut til å være tapt før det er begynt.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**

 Den politiske realiteten er at det er mest naturlig å samarbeide med det sittende byrådet i neste periode, sier Stian Skår Ludvigsen

Den politiske realiteten er at det er mest naturlig å samarbeide med det sittende byrådet i neste periode, sier Stian Skår Ludvigsen

— Ap har gjort lite for å gjøre seg lekre overfor oss. Da er den politiske realiteten for oss at det er mest naturlig å innlede samarbeidsforhandlinger med det sittende byrådet, sier Stian Skår Ludvigsen, leder for Bergen Venstre.

Ett år før valget distanserer alle som kunne gitt Arbeiderpartiet i Bergen makten tilbake seg fra partiet.

På Venstre sitt ekstraordinære årsmøte neste uke vil de etter all sannsynlighet åpne opp for et byrådssamarbeid med Frp. Dermed er et av de største hindrene til et samarbeid på borgerlig side ryddet av veien.

Nærmer seg hverandre
I går kunne BT fortelle at alle de borgerlige partiene skal sette seg ned på et møte i løpet av oktober. Dagsorden: «hvordan skal vi samarbeide bedre».

Samtidig sier både KrF og Venstre klart at de ikke anser Ap som en aktuell samarbeidspartner.

— Jeg er ikke lysten på å gå i regnbueforhandlinger med alt fra Rødt til KrF, sier Ludvigsen (V).

— Vi regner oss som et borgerlig parti, fortsetter Marita Moltu, gruppeleder for Bergen KrF.

For Ap er den siste utviklingen nedslående. Partiet har lagt ned enormt mye prestisje i å vinne makten tilbake i storbyene. Med unntak av Trondheim styres alle landets storbyer av borgerlige partier.

— Det er avgjørende for sosialdemokratiets fremtid at vi klarer å vinne tilbake byene, hvor folk flytter, sa Jan Bøhler (Ap) til Dagsavisen denne uken.

Skjønner ikke hva de gjør
Bøhler har ledet Arbeiderpartiets storbypolitiske utvalg — men arbeidet ser så langt ut til å ha liten innflytelse på det som skjer i Norges nest største by.

— Skal jeg være helt ærlig så lurer jeg på hva Ap driver med, sier Ludvigsen. Han undrer seg over at ikke det største opposisjonspartiet har klart å utnytte det siste års politiske uro i vest til å løfte seg på meningsmålingene.

— Hvordan mener du Ap kunne gjort seg lekre for Venstre?

— Det hadde nok hjulpet om de hadde tatt en telefon en gang. De samme signalene kommer også fra KrF.

Les hele saken på side 10 i Bergens Tidende torsdag 25. september.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**