Prøveballong endrer ikke Venstres syn

– Det skal mer til enn et litt halvullent bybaneønske for å snu sentrumspartiene, sier Bergen Venstres nestleder Per-Arne Larsen til BA. Bergen Venstre vedtok forrige uke å gå til valg på å etablere et grønt, liberalt borgerlig byråd. Uken før ble det holdt møte i Arbeiderpartiet der det ble foreslått at AP kunne gå med på bybane over Bryggen for å få byrådsmakt.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**


I dagens BT kan du lese om et representantskapsmøte i Arbeiderpartiet der Pål Hafstad Thorsen advarer mot APs kompromissløse syn i bybanesaken og heller ønsker å holde døren på gløtt til sentrumspartiene KrF og Venstre.

Per-Arne Larsen halv

– Thorsens utspill er en klassisk «prøveballong» som tester reaksjonene hos sentrumspartiene. Det må mer forpliktende vedtak i AP til skal Venstre kunne forholde seg mer ordentlig til det, sier Per-Arne Larsen (V) til BA.

Thorsen, som i følge BT ble buet på fra medlemmer av APs representantskap, innrømmer til BA at det er en prøveballong, men hevder den er sendt opp for å bryne eget parti i forkant av endelig programvedtak.

– Vi bør ikke komme i en situasjon der vi på valgdagen i 2015 har smelt igjen døren til sentrum, sier Thorsen til BA.

Avviser samarbeid

Andersland Bybanen

– Det skal mer til enn et litt halvullent bybaneønske, sier Larsen til BA, og deler syn med Julie Andersland (V), som med årsmøteuttalelsen i ryggen viser til at det må mer enn fornuftig bybanepolitikk til for å snu Venstre.

– Da må AP i så fall drive grønn, borgerlig politikk, sier Andersland til BT.

Åtte opposisjonsparti
Bergen Venstre ser det som urealistisk å få etablert et handlekraftig, styringsdyktig byråd i et samarbeid mellom Venstre og den øvrige opposisjonen i bystyret. Til det er opposisjonen for fragmentert og politisk splittet, har Bergen Venstre vedtatt.


Les mer i dagens BT på side 4, eller her og her (krever pålogging) samt i BA her.

Venstres prioriteringer i et grønt, liberalt borgerlig byråd kan du lese mer om her.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**