Kaller ny skjenkepraksis for «hårreisende»

Utesteder som får inndratt skjenkebevillingen må ta straffen først og klage etterpå. En helt hårreisende, ny praksis, sier Erlend Horn, og lover å ta saken opp i bystyret.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**

Erlend Horn

— Den nye praksisen til skjenkekontoret i Bergen må endres umiddelbart, sier Erlend Horn (V).

Onsdag skrev BA og Vest24 at kontor for skjenkesaker har endret praksis for utesteder som har mistet sin skjenkebevilling for en periode. Tidligere kunne man utsette «soningen» til en eventuell anke var avgjort, men dette har kommunen gått bort fra.

Vil ta saken opp
Det reagerer Horn sterkt på, og varsler at han vil ta saken opp med byrådslederen i førstkommende møte i Bergen bystyre.

— Når skjenkesjef Gro Gaarder sier at de ikke er redd for erstatningskrav fordi det vil gjelde vedtak som de er sikre på er riktig, fremstår dette som en parodi, sier han, og viser til at Bien Bar fikk inndratt sin bevilling i fjor, men fikk vedtaket opphevet av Fylkesmannen

Behandler klagesaker
— Da var også skjenkekontoret og byrådet helt sikker i sin sak. Det viste det seg at de ikke hadde noen grunn til å være.

Han sitter i komite for helse og sosial, som behandler klagesaker dersom byrådet er enig med skjenkekontoret.

— Så langt i år har vi kun fått inn én klagesak. Jeg håper næringen er klar over den ankemuligheten de har hos oss, og benytter seg av den dersom de føler seg urettferdig behandlet, sier Erlend Horn.

Les hele saken hos Vest24 her.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**