En tydelig pris for barns rettigheter

– Venstre gratulerer Malala Yousafzai og Kailash Satyarthi med Nobels fredspris. De er svært verdige mottakere av Nobels fredspris, og dette er en tydelig pris også for barns rettigheter. Deres modige innsats mot undertrykking av barn og unge og deres kamp for utdanning for alle barn for fortjener verdens anerkjennelse, sier Venstres leder Trine Skei Grande.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**


Et svært viktig tema
Signalet fra Nobelkomiteen er klokkeklart: barn har rett på skolegang og skal ikke utnyttes til økonomiske formål.

– Det er svært positivt at Nobelkomiteen har valgt å løfte barns situasjon og utdanning som tema. Dette er helt klart i tråd med Nobels testamente, sier Venstrelederen, og viser til at kampen for barn og unges rettigheter og innsatsen mot undertrykkelse er en forutsetning for en fredelig utvikling.

Barn, ungdom og utdanning
Venstre mener at overgrep mot barn, spesielt i områder meg krig og konflikt, er en av de store problemene for å skape fred mellom nasjoner.

Malala Yousafzai

Foto: Veronique de Viguerie/Getty Images

– Malala Yousafzai har blitt en tydelig stemme for jenters rett til utdannelse gjennom sin heltemodige kamp. Kailash Satyarthi har ledet ulike former for protestaksjoner og demonstrasjoner, alle fredelige, for å rette søkelyset mot grov utnyttelse av barn for økonomisk gevinst. At en hindu og en muslim, en inder og en pakistaner møtes i en felles kamp mot ekstremisme, gir barn og unge et håp for fremtiden.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**