– En trist dag for Åsane

— Vi trenger Bybanen for å gjøre Åsane bedre, ikke for å komme oss raskt til byen. Dette er en trist dag for Åsane, sier leder av Åsane Venstre, Per-Arne Larsen til Åsane Tidende.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**


Per-Arne Larsen er skuffet på vegne av Åsane etter at byrådsleder Martin Smith-Sivertsen mandag kunne fortelle at de vil prioritere Fyllingsdalen først og se på muligheten for en raskere bane til Åsane.

PAL

Foto: BV

— Dette betyr at det ikke blir noen bybane til Åsane i overskuelig fremtid. Det er tunnelforkjempernes ansvar, sier Per-Arne Larsen, leder i Åsane Venstre.

— Nå settes den grønne, urbane og kollektivbaserte byutviklingen på vent igjen. Vi vet ikke en gang hvor kollektivknutepunkt skal være i fremtiden. Det var endelig Åsanes tur, men byrådet vil det annerledes.

— Smith-Sivertsen sier at det er nødvendig å se på konseptet å nytt. Er det en raskere bane vi trenger?

— Nei. Dette viser bare at tunnelalternativet er dårlig. At de vil utrede nytt konsept viser at de mangler forståelse for hva Bybanen skal gjøre. Men vi gir ikke opp kampen for Åsane. Dersom Høyre vil ha oss med i byråd etter valget, skal Bybanen langs Bryggen på forhandlingsbordet igjen.

Les hele saken på Åsane Tidende sine nettsider, eller i dagens papiravis (s.4-5).

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**