Warloe må bli mer ambisiøs

— Jobben vår som politikere er å si ja til gode utbyggingsprosjekter selv om de er upopulære, og å si nei til dårlige prosjekter selv når de er populære, sier Julie Andersland, som mener Høyres Henning Warloe er for lite ambisiøs i byutviklingspolitikken.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**

 Julie Andersland i Venstre ønsker seg en mer ambisiøs byutviklingsbyråd.

Julie Andersland i Venstre ønsker seg en mer ambisiøs byutviklingsbyråd.

— Jobben vår som politikere er å si ja til gode utbyggingsprosjekter selv om de er upopulære, og å si nei til dårlige prosjekter selv når de er populære. Det er det som er å ta ansvar, sier gruppeleder i bystyret for Venstre Julie Andersland.

Lørdag skrev BA om hvordan politikerne gjennom mange år ikke har klart å snu ubalansen mellom arbeidsplasser og beboere i Åsane. Warloe uttalte at kommunen ikke er allmektig, og at det ikke alltid er mest gunstig å sette hardt mot hardt.

Warloe må bli mer ambisiøs
Andersland reagerer på byrådens uttalelser om byutvikling.

— Du må bli mer ambisiøs, Warloe, er hennes utfordring.

— Byutviklingsbyråden har selvsagt rett i at kommunen ikke er allmektig, og godt er det. Men det sittende byrådet gir mer inntrykk av avmakt enn overmakt. Vi trenger ambisiøse politikere som tør å sette ned foten, sier hun.

Andersland påpeker også at Venstre er uenig i at man ikke bare kan si nei til prosjekter som ikke passer med planene for et område.

— Vi ønsker oss balanserte bydeler med korte reiseavstander til arbeidsplasser og tjenestetilbud. Folk må slippe å måtte kjøre bil gjennom to og tre bydeler for å komme seg på jobb. Vi må gjøre sentrumsområdene attraktive for næringslivet, samtidig som vi må sette foten ned når de vil etablere seg langt ute i periferien.

Du kan også lese saken på side 6 i Bergensavisen onsdag 28. januar.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**