100 000 til Kvarteret

Kvarteret har blitt lagt inn som fast post på Bergen kommunes budsjett. Venstres Njaal Neckelmann, har vært en av de fremste pådriverne, skriver Studvest.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**

 – Kvarteret er en viktig rekrutteringsarena som tilbyr kompetanseheving og gode erfaringer til de mange frivillige som legger ned tusenvis av arbeidstimer, sier Njaal Neckelmann.
– Kvarteret er en viktig rekrutteringsarena som tilbyr kompetanseheving og gode erfaringer til de mange frivillige som legger ned tusenvis av arbeidstimer, sier Njaal Neckelmann.

7. november i fjor skrev Studvest om at Bergen Venstre ønsket å bevilge 100 000 kroner i støttemidler til Det Akademiske Kvarter.

Ønsket gikk i oppfyllelse allerede før jul, for da kommunen la frem driftsbudsjettet for 2015 var Kvarteret inkludert, melder studentavisen Studvest i dag.

I tillegg ble Kvarteret lagt inn som fast post i budsjettet, noe som legger til rette for at de skal motta støtte fra kommunen i årene som kommer.

– Vi har søkt i mange år nå, så det er utrolig gøy og motiverende at politikerne ser nytten av det vi gjør, sier daglig leder for Kvarteret, Khiem Tran.

Allerede brukt opp
Studenthuset mottok nylig støttemidlene, og pengene ble ikke liggende på konto spesielt lenge.

– Vi har kjøpt inn nytt lysutstyr til Teglverket. Det er LED-lys som trekker mye mindre strøm og er vesentlig mer miljøvennlige, i tillegg til at de er av bedre kvalitet enn det vi har nå, sier Tran.

Til tross for at han er storfornøyd med summen Kvarteret har blitt tildelt, trekker Tran frem symbolverdien av pengestøtten som det viktigste punktet ved å bli tatt inn i budsjettet.

– Det beviser at vi blir sett. Det er fort gjort å tenke at Kvarteret bare er et studenthus og at det ikke skjer så mye utenom den sfæren, men jeg føler at det arbeidet vi gjør har ringvirkninger for byen, fylket og vestlandsregionen når det gjelder kultur, sier Tran.

Mer enn bare studenthus
Ungdoms- og fjerdekandidat i Bergen Venstre, Njaal Neckelmann, har vært en av de fremste pådriverne.

– Det er en viktig rekrutteringsarena som tilbyr kompetanseheving og gode erfaringer til de mange frivillige som legger ned tusenvis av arbeidstimer, sier han.

Midlene gir rom for flere investeringer i fremtiden.

– Beløpene vil kunne endre seg fra år til år, men over tid vil det være snakk om en betydelig støtte fra kommunen, sier Neckelmann.

Fremtidige investeringer
Venstre-politikeren understreker at det skal mye til for at Kvarteret blir tatt av budsjettet med det første, uavhengig av hvilket utfall høstens kommunevalg vil få.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**