Byrådet svømmer sikk sakk i bassengsaken

En knapp uke etter at byrådet varslet kutt i åpningstidene, snur Helge Stormoen (Frp) og opprettholdet antall timer i bydelsbassengene. En seier for bydelene, mener Åsta Årøen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**


Først ville byrådet stenge bydelsbassengene (Slåtthaug, Stemmemyren og Åstveit) for publikum i helgene, men massive protester gjorde at de ga etter.

Byrådet prøvde likevel å kutte i publikumstiden med reduserte åpningstider, men i onsdagens bystyremøte måtte Stormoen igjen krype til korset, melder Bergensavisen.

 Det er viktig å opprettholdet svømmetilbudene i bydelene, mener Venstres Åsta Årøen.
Det er viktig å opprettholdet svømmetilbudene i bydelene, mener Venstres Åsta Årøen.

Årsta Årøen (V) stilte idrettsbyråden til veggs og viste til budsjettavtalen der det ble enighet om å: .«..sikre allmenn tilgang til svømmeanleggene i bydelene, også for innbyggere uten medlemskap i svømmeklubbene. Bystyret ber byrådet sikre publikumsbading i bydelsbassengene i tråd med praksis fra 2014.»

Del av avtalen med Venstre
Idrettsbyråd Stormoen sa at etter samtale med gruppelederne forstår han at budsjettavtalen ikke bare dreier seg om å sikre publikum uten medlemskap i svømmeklubbene tilgang til bassengene, men å gi tilbud om like mange timers publikumsbading som i fjor.

– Jeg er glad for at byrådet har bestemt seg for å opprettholde åpningstidene. Vi mener helt klart at dette er en del av budsjettavtalen. Det er svært viktig at folk skal få tilgang på bydelsbassengene, sier Åsta Årøen (V).

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**