Innbydelse til valget 2015

De få månedene 2015 har å skilte med til nå, har vært preget av verdidebatt og demonstrasjoner. Vi erklærer at vi er for ytringsfrihet, har en mening om PEGIDA, og diskuterer kvinnedagens budskap. Det er valgår. Man kan innbille seg at noe er i emning.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**

I Stavanger kan du, som 16- eller 17-åring, bevege deg til urnene for første gang om bare seks små måneder. Mye står på spill, sannsynligvis også noe du bryr deg om, skriver Idunn Helle i Venstre.
I Stavanger kan du, som 16- eller 17-åring, bevege deg til urnene for første gang om bare seks små måneder. Mye står på spill, sannsynligvis også noe du bryr deg om, skriver Idunn Helle i Venstre.

Det er en viss sjanse for at du har fått noe av dette med deg. Spesielt hvis du har sett, lest eller overhørt noe som virkelig brydde deg. Kanskje var det noe som irriterte og provoserte deg, eller rett og slett begeistret deg.

I Stavanger kan du, som 16- eller 17-åring, bevege deg til urnene for første gang om bare seks små måneder. Mye står på spill, sannsynligvis også noe du bryr deg om.

Kryssene du setter på lappen 14. september vil være avgjørende for hva slags fremtid du vil få her i byen: Skal du for eksempel spare til førerkort og bil, eller satse på busskort? En stemme på Venstre er en stemme på miljøet – flere bussavganger og en form for bybane som gjør turen til skole og jobb mer effektiv.

I løpet av de få årene som skal gå før du begynner på universitetet eller går ut i jobb, vil kanskje kommunen vår dobles i størrelse. På én eller annen måte vil dette påvirke hverdagen din. Er Stavanger en by du kan tenke deg å bo i om noen år? Hva slags arbeidsplasser bør vi skape, slik at byens økonomi vokser samtidig som du får en jobb du trives med? Stavanger Venstre mener at vi trenger flere folk som driver med ting som ikke er olje-relaterte. Det vil være en vinn-vinn situasjon om vi kan tjene penger på noe som ikke skader miljøet. Vi vil gjøre det enklere for folk med gode ideer å skape sine egne arbeidsplasser. Du skal ha mulighet til å drive med det som engasjerer deg – for det er du sannsynligvis flinkest til – og det er bra for byen.

Når du stemmer, gir du beskjed om hvordan du vil ha det. Du har sannsynligvis andre syn på ting enn de som er eldre enn deg, og ikke vet hvordan det er å være ungdom i Stavanger akkurat nå. Derfor må vi ha deg med. Det handler ikke bare om det som skal skje når du blir voksen, men om hele hverdagen din.

Idunn Helle, leder Hillevåg Venstre

Hva slags skole skal vi ha? Er kultur viktig? Hva med fritidstilbud? I Venstre synes vi blant annet at det er urettferdig at noen ikke har råd til å gå på fotball eller dra på ferie. Mange har mye penger, men de som ikke har det bør ha sjansen til å delta aktivt i lokalmiljøet på lik linje med resten. I Venstre synes vi at alle har godt av å leve i et grønt samfunn side om side med folk som er forskjellige fra seg selv. Vi vil legge til rette for at du skal kunne bli akkurat den du ønsker, og at du skal kunne være en del av og bruke byen din, uansett hvem foreldrene dine er, hvor mye de tjener, eller hvor dere bor.

Resultatet av valget i september vil legge føringer for hva som skal skje i Stavanger de neste fire årene, men det som skapes i denne perioden vil vare mye lenger. Og denne fremtiden er det du som skal leve lengst i. Hjelp oss å ta de riktige valgene.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**