På skoleturne i Stjørdal

Trine Skei Grande på barnehagebesøk. , Foto: Anne Solsvik

Vårens skoleturne startet med en tur til Stjørdal for partileder Trine Skei Grande.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**

– Dette var en utrolig inspirerende dag å ta med videre i arbeidet på Stortinget og i partiet, sier en inspirert Skei Grande.

Første stopp var Geitspranget Naturbarnehage hvor dagen bygger på at alle barn har sterke sider og at læringen skal preges av de årstidene vi går gjennom. Her er utetiden sentral og hele dager brukes ut.

– Det å se hvordan små og store tar i bruk naturen og utemiljøet de har skapt er veldig engasjerende. både å se hvordan de løser de vanlige syslene som å lage mat, men også hvordan dagene går med lek og læringen uten en plastleke i nærheten, sier Trine Skei Grande.
– Så legger man merke til at her er både mannlige og kvinnelige kolleger, og den styrken tror vi i Venstre er veldig viktig for barna, påpeker partilederen.

Trine Skei Grande på barnehagebesøk.

Trine Skei Grande på barnehagebesøk.

Videre gikk besøket til Hegra skole sammen med ordførerkandidat Leif Eggen og 2. kandidat Ragna Straume, som var med hele dagen, for å lytte til innspill fra rektor. Han var opptatt av å formidle behovet for fokus på ressursfordeling og ikke miste blikket på den enkelte elevs utvikling.

To skoler til sto på besøkslisten denne dagen; Stokkan ungdomsskole og Fosslia skole.

Trine sammen med toppkandidatene.

Trine sammen med toppkandidatene.

På Stokkan ungdomsskole ble Trine og toppkandidatene invitert inn av assisterende rektor for å få informasjon om hvordan skolen jobbet for å møte den voksende utfordringen med barn og unges psykiske helse.

Arbeidsplanen ”Fra bekymring til handling” setter ord på hvordan hele læringsmiljøet skal ta tak i bekymringer etter å følge en plan for oppfølging av elever med utfordringer av sosial eller adferdsmessig karakter(Vi legger ut planen elektronisk når vi får den).

– Dette var et veldig interessant prosjekt å bli kjent med. Dette er noe man hører mange sette ord på behovet for, men ikke alltid man ser at de har fulgt det opp i praksis. Vi skal jobbe videre med dette, sa Skei Grande.

Oppslag i Stjørdalsnytt.no

Trine deltar på bingoen på SFO.

Trine deltar på bingoen på SFO.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**