Tjøme og Nøtterøy Venstre er enig om å jobbe for sammenslåing til Færder kommune

Tjøme V lanserer Færder kommune, Foto: P.E. Fjeld

Venstre på både Tjøme og Nøtterøy er enig om å jobbe for en kommunesammenslåing. Vi har også kommet fram til at Færder kommune kan være et passende navn for den nye kommunen. Les mer i Tønsbergs Blad.

Noen av de viktigste argumentene dreier seg først og fremst om identitet. Både historisk, kulturelt, miljø- og næringsmessig har vi mye til felles med Tjøme. Vi er to kommuner med en felles nasjonalpark som dekker store deler av vårt felles areal. Vi ser dette som en betydelig del av den nye kommunens profilering og attraktivitet i årene som kommer. Vår visjon for den nye kommunen dreier seg om jordvern, miljøvern, miljøbasert næringsutvikling, for eksempel turisme, samt god og landlig, bærekraftig basert boligpolitikk. Kort sagt skal vi sammen bli det mest tiltrekkende området i vår region, både å bo og feriere i. Grønn vekst på grønne øyer.

Les mer om dette på Tjøme Venstres sider.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**