– Det viktigste for Åsane er Bybanen langs Bryggen

Foto: Francisco Munoz

KrF arrangerte i forrige uke debatt om fremtidig byutvikling i Åsane. Venstre og Åsane Tidende har samme syn på saken: Det viktigste for Åsane er Bybanen langs Bryggen.

Bybanen erstatter ikke ekspressbussen

– Vår visjon er en grønn, urban og kollektivbasert bydel, åpnet Erlend Horn i debatten.

– Hovedutfordringen er å skape balanse innad i bydelen, med arbeidsplasser og boliger. Bybanen er viktig i dette bildet.

– Dersom poenget er å få åsabuen kjapt til sentrum, så er det ingen vits å bygge bybane. Det behovet kan vi dekke bedre med ekspressbusser. Bybane i Åsane handler derimot om å frakte folk innad i bydelen og skape byutvikling.

– Det er Bergen sentrum det står på, siden det er enighet om resten av traseen, svarte Erlend Horn.

Den viktigste enkeltsaken

– Vi er ikke med på å vedta en dårligere bane bare for å få den vedtatt, og vi er ikke med på å lage en hurtiggående bane som skal erstatte ekspressbussen.

– Vi har et helt annet syn på bybane enn Martin Smith-Sivertsen (H) og Harald Schjelderup (Ap). Siden vi er inne i et valgår, mener jeg at det vil være ryddig å få dette med i byrådserklæringen etter valget. Jeg vil ikke være med på å bygge en bane som blir for dyr. Da er det en dagløsning som er svaret, slik et overveiende flertall av faginstanser ønsker, men ikke det politiske flertallet.

Les hele saken på side 2 – 3 i Åsane Tidende tirsdag 28. april.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**