Vurderer å droppe borgerlig samarbeid

Foto: Mathias Fischer

Bybane-saken slår sprekker på borgerlig side – igjen. Venstre vurderer å gå vekk fra samarbeidet med Høyre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**

På onsdagens bystyremøte gjentok byrådsleder Martin Smith-Sivertsen (H) at byrådet jobber for en løsning for bybanetraseen til Åsane som innebærer en tunnel ut av sentrum, melder Bergens Tidende.

Uttalelsen provoserer den nye «Bryggen-alliansen», bestående av KrF, Venstre, SV og Byluftlisten. I forrige uke sa de fire partiene at de vil ha bybane over Bryggen som et krav i eventuelle forhandlinger etter valget.

– Går i strupen på oss

Venstres førstekandidat Erlend Horn svarer på denne utviklingen med å true med å trekke seg fra fremtidig samarbeid med Høyre. Bergen Venstre har vedtatt at partiet ønsker å samarbeide på borgerlig side.

– Men dersom Høyre og Frp velger å gå i strupen på oss på denne måten, i vår viktigste sak noen måneder før valget, blir det vanskeligere for oss å mene det. Da må vi nok ta det opp til en ny vurdering, sier Horn.

Frontene er dermed like steile som da bystyret vedtok å legge banen i tunnel fra Vetrlidsallmenningen i fjor, noe som førte til at KrF brøt ut av byrådssamarbeidet.

Venstre og KrF blir alt annet enn fornøyd dersom byrådet nå leverer fra seg en «hurtigbehandling» av trasé-saken.

– Det er spesielt dersom Høyre og Frp går inn for å hastebehandle Bybanen-saken rett før valget. Dette er en av de største og viktigste sakene vi skal ha i havn i den neste valgperioden. Det er klart Bybanen bør være en del av den politiske debatten i valgkampen, sier Horn.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**