Grønn bydel i Mysen

www.veidekke.no

Eidsberg Venstre om nye boliger i Mysen sentrum –

og Nordre Mysen som en grønn levende ny bydel

 

Det er sterk etterspørsel etter boliger i Mysen sentrum. Prisnivået er svært høyt – og man bør nesten ha to gode inntekter og en større gjeldfri enebolig å selge – for å kunne bosette seg innenfor bykjernen i Mysen. Det synes Eidsberg Venstre er synd. For det gjør at det er en smal gruppe av befolkningen som har råd til sentrumsleilighet. Unge familier i etableringsfasen har sjelden økonomisk handlerom for slik bolig, selvom svært mange ønsker seg en slik tilværelse. Lettstelt, sentralt og med lite behov for bruk av egen bil. Det er også bra for bybildet i Mysen om «barnevogner er like vanlig som gåstoler». For å møte økt behov for boliger – i flere prisklasser – ønsker Eidsberg Venstre at det snarlig utvikles mange boliger i Mysen sentrum.

 

Vi nevner Sagtomta, Nordre Mysen og Kaupang-kvartalet spesielt for utvikling av mange nye boliger. Eidsberg Venstre har ikke umiddelbar høydeskrekk. Det må bygges i høyden dersom vi skal kunne bosette de vi ønsker. Viktigere enn antallet etasjer – er hvordan husene ser ut og hvordan de ser ut i bybildet. Vi mener at materialvalg, fasader, rom mellom høyere hus og hvilke grøntområder man utvikler og ivaretar er viktigst for en god bykjerne. Vi ønsker at estetikk og krav til bymiljøutvikling overtar for blikkboks-bygging.

 

Det er ikke Eidsberg kommune som skal bygge og utvikle sentrum i Mysen. Kommunen skal være en veileder og tilrettelegger. Private utviklere vil bygge boligene. For disse er det klart mer mulig å gjennomføre prosjekter dersom man har anledning til å legge på en etasje med salgbare boliger. Vi er avhengige av et godt samspill med utbyggere for å komme i havn med nye boligprosjekter.

 

Venstrefolk har alltid miljø- og klima-aspektet i bakhodet. Vi ønsker derfor at Nordre Mysen utvikles som en ny «grønn bydel». At man velger å bygge etter gode miljø- og energiprinsipper. At bydelen tilrettelegges spesielt for de som ønsker å gjøre et tydelig miljøvalg. For de som ønsker elbil fremfor fossilbil, for de som ønsker sykkel og kollektivtransport i hverdagen. Kan bydelen utvikles bilfri?

Nordre Mysen har ved tunet og dammen som ligger der i dag et naturlig potensiale for gode uteområder, park og lekefasiliteter. Dette kan også benyttes av en fremtidig sentrumsbarnehage. Denne kan ligge som selvstendig enhet knyttet til gårdstunet på Nordre Mysen – eller den kan integreres i 1. etasje i blokkene som kan bygges på Nordre Mysen. Det vil også gjøre leilighetene ennå mer attraktive for barnefamilier i etableringsfasen – dersom man kan levere barna i første etasje før man rusler bort på togstasjonen og reiser på arbeid i Oslo. Gang- og sykkelavstand vil du også ha til alle andre fasiliteter en familie har behov for; kultur/idrettstilbud, butikker, kafe og andre tilbud i Mysen sentrum.

 

Ingunn Herstad Hensel, 1.kandidat Eidsberg Venstre

Stina Lintho Lippestad 2. kandidat Eidsberg Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**