185 flere barn får bli i Norge

Trine Skei Grande taler på Venstres landsmøte 2015
Trine Skei Grande taler på Venstres landsmøte 2015, Foto: Jo Straube

Nye tall viser at totalt 311 personer, 185 barn og deres familier får bli i Norge på bakgrunn av engangsløsningen og regelendringen for lengeværende asylbarn som Venstre og KrF fikk på plass med regjeringen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**

– Dette er gledelig tall. Langt flere lengeværende asylbarn og deres familier får nå opphold som et resultat av at Venstre og KrF har fått gjennomslag for en oppmykning i asylbarn-politikken med regjeringen, sier Venstre-leder Trine Skei Grande.

99 barn og deres familier har så langt fått opphold etter regelendringen som kom på plass før jul og 86 barn og deres familier har så langt fått opphold på bakgrunn av engangsløsningen.

Langt flere lengeværende asylbarn og deres familier får nå opphold som et resultat av at Venstre og KrF har fått gjennomslag

Trine Skei Grande

– Dette handler om enkeltmennesker og betyr mye for hvert enkelt barn som får bli i Norge. Jeg er glad for å se at politkkendringen virker, sier KrFs nestleder Dagrun Eriksen.

– Vi ser nå resultatene av regelendringen for lengeværende asylbarn, hvor det legges mer vekt på barns beste, og engangsløsningen for lengeværende asylbarn, sier Grande.

Totalt har 311 personer – 185 barn og deres familier – pr 1. mai fått opphold på bakgrunn av regelendringen som ble innført i desember 2014 og engangsløsningen som kom på plass i juli 2014.

Les mer:

TV2: Grande med asyl-skryt til Solberg

Fædrelandsvennen/NTB: 185 lengeværende asylbarn får bli

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**