Venstre har nytt blod og kloke hoder

Foto: Francisco Munoz

– Det er bekymringsfullt for borgerlig side at mennesker i sentrale posisjoner ikke synes å utøve klokt og godt lederskap, sier Venstres Erlend Horn.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**

Horn er oppgitt. Han sitter på sidelinjen og beskuer nok en kaotisk sak i byrådet i Bergen.

I går gikk Frps finansbyråd Liv Røssland av. Hun mente seg dolket i ryggen i tomteselskapssaken av Høyres gruppeleder Dag Skansen, og fikk ikke støtte av byrådsleder Martin Smith-Sivertsen.

Må bli varme i trøyen

– En del handler nok om slitasje, en del handler nok om at ikke alle er helt varme i trøyen. Det er vanskelig å sitte på utsiden og si eksakt hva som har skjedd, men åpenbart er det en del dårlig håndverk.

En betraktning mange i KrF og Venstre gjør seg er at når byrådspartiene Høyre og Frp roter, så rammes også de som ønsker å samarbeide med dem

– Jeg håper at Martin nå tar ansvar og får ro rundt det som skjer i byrådet, svarer Horn.

BA vet at det nå er stor frustrasjon med hvordan byrådet opptrer.

– Men for oss er det politikken som er viktigst, ikke personene som skal utøve den, sier Horn om et eventuelt borgerlig samarbeid fra høsten av. Han påpeker at et borgerlig samarbeid avhenger av et mandat fra velgerne.

– Venstre må inn i et nytt byråd etter valget for å bidra med friskt blod og kloke hoder, sier Erlend Horn.
– Venstre må inn i et nytt byråd etter valget for å bidra med friskt blod og kloke hoder, sier Erlend Horn.

Nytt blod og kloke hoder

KrF forlot byrådet i fjor sommer på grunn av rotet med bybanesaken. Også den gang fikk Høyres gruppeleder Dag Skansen store deler av skylden.

Han ble anklaget for å ha ført sin egen daværende byrådsleder Ragnhild Stolt-Nielsen bak lyset, i tillegg til KrF. Horn understreker at han aldri har hatt samarbeidsproblemer med den omstridte gruppelederen.

I dag har de fem herrene i byrådet en gjennomsnittsalder på 57 år. Samtidig har bare en av dem har lang politisk erfaring fra byrådet, nemlig Henning Warloe.

– Venstre må inn i et nytt byråd etter valget for å bidra med friskt blod og kloke hoder, sier Horn.

Les hele saken på side 4 – 5 i Bergensavisen onsdag 3. juni.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**