– Nei til innfartsparkering under «gåbyen»

Foto: Francisco Munoz

Frp vil ha innfartsparkering under et nytt Åsane sentrum. – Helt meningsløst, sier Venstre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**

I Åsane Tidende for 16. juni tok varaordfører Tor Woldseth til orde for å bygge «gåbyen» Åsane, med nytt sentrum på den såkalte C-tomten. Positivt, mener Per-Arne Larsen, men innfartsparkering under et nytt Åsane sentrum vil han ikke ha.

– Hårreisende kommentar

– Tor Woldseth har mange gode tanker angående gåbyen, men han klarte å lure inn en hårreisende kommentar, sier Per-Arne Larsen (V).
– Da tenker jeg ikke på det han sa om hvor glad han er i jomfruer, men den om innfartsparkering under C-feltet. Å passe på at vi ikke får en svær innfartsparkering under «gåbyen» på C-feltet er veldig viktig for Åsanes utvikling, sier Larsen.

– Jeg reagerer på at Frp, i sin iver etter å bygge en gåby, ikke klarer å fri seg fra sin bilbaserte tankegang. Det siste Åsane trenger er flere biler i sentrum. Poenget med innfartsparkering er jo å legge det utenfor sentrum. Det prinsippet må også gjelde for et nytt sentrum i Åsane, mener Larsen, som er leder for Åsane Venstre og stiller til bystyret ved høstens valg.

Fremtidige knutepunkter

Når Bybanen kommer til Åsane, vil de to store knutepunktene for kollektivtrafikk ligge ved Prestestien vest for sentrale Åsane, og i Nyborg-Vågsbotn-området nord og øst for Åsane sentrum.
– Å frakte alle disse bilistene som skal på Bybanen helt inn i Åsane sentrum, i stedet for at de kan parkere ved første og beste bybanestopp, er helt bakvendt, mener Larsen.

– Det vil sikre at vi pøser inn flere biler i et ellers svært tungt belastet trafikksystem i sentrale Åsane. Jeg er likevel veldig glad for at Frp deler målet om «gåbyen Åsane». Med litt lokalkunnskap skal dette bli bra.

Les hele saken på side 4 i Åsane Tidende tirsdag 30. juni.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**